RuudvanElteren Schilderwerken
Heemsteedseweg Houten

DE VERFKLEUREN VAN 2024

Ieder jaar buigen kleur- en interieurexperts zich over de vraag: Welke kleuren geven de behoefte van de consument het beste weer? Daarbij wordt dus niet alleen gekeken naar huidige interieurtrends, maar ook naar de economie, nieuwsberichten en zelfs het klimaat. Er worden serieuze onderzoeken gedaan naar wat er onder de wereldbevolking speelt, om tot een gemeenschappelijke kleur te komen. Want wat veel mensen misschien niet realiseren, is dat de Kleur van het Jaar die door de verffabrikanten worden uitgeroepen, wereldwijd wordt ingezet.

FLEXA

Onlangs maakte Flexa de Kleur van het Jaar 2024 bekend. Het is een grijsroze tint die de zoete naam ‘Sweet Embrace’ mag dragen. Volgens de trendwatchers van het Global Aesthetics Center die unaniem voor deze kleur hebben gekozen, staat het voor ’thuiskomen’. Het is een subtiele tint die heel goed werkt alleen op de muur, maar ook prachtig gecombineerd kan worden met pastellen en aardetonen.

GRAHAM & BROWN

Graham & Brown kennen de meeste mensen van het kleurrijke behang met bijzondere prints. Maar ze hebben ook de mooiste verfkleuren in het assortiment. Volgens Graham & Brown hoort ‘Viridis’ echt bij de trendkleuren van 2024. Deze zachtgroene kleur zou direct een gastvrije en rustgevende sfeer in de ruimte brengen. Door de natuurlijke tint kan deze kleur een stukje buiten naar binnen halen. Iets waar we ongetwijfeld behoefte aan hebben in de koude wintermaanden!


KARWEI

Karwei gaat ook voor een zachte kleur, maar wel eentje die meer naar lila neigt. De kleur California Mauve heeft een 70’s soul die ons een nostalgisch strandgevoel zou geven. Geen wonder dat de bekende bouwmarkt het strand van Bloemendaal koos om hun Kleur van het Jaar 2024 bekend te maken.

HISTOR

De trendwatchers van Histor kozen voor een heel vrolijke gele tint. ‘Limitless’ is een kleur die zowel warme als koele tonen mooi ondersteunt, maar ook heel goed op zichzelf staat als basiskleur. Het verfmerk deelt ook drie inspiratiepaletten, zodat de consument direct thuis met de kleur aan de slag kan. Alhoewel, hebben we die echt nodig? De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.