IS HOOGGLANS VERF STERKER DAN ZIJDEGLANS VERF?
Theoretisch gezien is het zo: Hoe hoger de glans, hoe sterker de lak. Dat betekent dus dat een hoogglans wat sterker is, langer meegaat, dan een zijdeglans lak. Echter is de technologie dusdanig verbetert, dat ook een zijdeglans lak extreem sterk is. Neem bijvoorbeeld de Sigma S2U Allure Satin. Deze heeft net als zijn hoogglanzende broertje het predikaat: ''Tot 10 jaar schildervrij!''. Conclusie: Kies voor een goed merk zoals Sigma, Sikkens, Trimetal of Wijzonol en je zal geen verschil merken.
WAAROM BLADDERT DE VERF AF VAN HET HOUTWERK?
Afbladderen van (hout)verf wordt ook wel onthechting genoemd. Dit wordt veroorzaakt door een foutje in de ondergrond en kan verschillende oorzaken hebben:
A. De ondergrond is niet voldoende ontvet van tevoren.
B. De ondergrond was te vochtig op het moment van schilderen.
C. De ondergrond is niet goed genoeg geschuurd.
D. De plamuur die is gebruikt, is niet voldoende doorgedroogd.
HOE BEOORDEEL IK DE OFFERTE EN BEPAAL IK WELKE SCHILDER GOED IS?
De prijs: Er zijn verschillende factoren die de prijs van een schilder kunnen beïnvloeden en waarom de ene schilder duurder kan zijn dan de andere. Een schilder met meer ervaring en kwalificaties kan over het algemeen hogere tarieven in rekening brengen vanwege zijn/haar expertise en vaardigheden.
Materialen: De kwaliteit en kosten van de verf en andere benodigde materialen kunnen de prijs beïnvloeden.
Bedrijfskosten: Een schilderbedrijf met hogere bedrijfskosten, zoals huur van een kantoor of opslagruimte, kan hogere tarieven in rekening brengen om deze kosten te dekken.
Reviews: Te vaak komen klanten in contact met beunhazen die hun zaken niet altijd even netjes afhandelen. Het is belangrijk om bij het inhuren van een schilder niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van het werk en de referenties van de schilder. Controleer daarom ook altijd de reviews en of ze zijn aangesloten bij een brancheorganisatie als DeBetereSchilder of OnderhoudNL
Vertrouwen: Je hebt een korte periode veel met elkaar te maken. Je bent een vreemde die, vanuit de noodzaak dat het huis geschilderd moet worden, tijdelijk een stukje inbreekt in de privacy van een gezin. Dit realiseer ik me heel goed, en daarom vind ik het erg belangrijk dat een klant 's morgens met een gerust hart naar zijn/haar werk gaat, terwijl de schilder bezig is.
HOE BOORDEEL IK HET SCHILDERWERK?
Om schilderwerk objectief te beoordelen is het, naast de vastgelegde overeenkomst en overeengekomen kwaliteit, ook van belang rekening te houden met onder andere:
Locatie van te beoordelen elementen;
Moeilijk bereikbare en controleerbare plekken wegen minder zwaar mee in de beoordeling. Beeldbepalende onderdelen (zoals een voordeur) mogen geen gebreken bevatten
Beoordelingsafstand en -hoek;
Schilderwerk moet minimaal worden beoordeeld vanaf een afstand van 1 meter t.o.v. het object en op 1 meter onder en boven ooghoogte met een hoek van niet meer dan 60 graden.
Lichtbron;
Buitenschilderwerk moet men beoordelen bij normaal gesluierde bewolking. Bij binnenwerk gebruik je de normaal aanwezige verlichting.
De beoordeling van schilderwerk kan eigenlijk pas als de klus geklaard is. Daarom is het belangrijk dat de ondergrond goed behandeld (gereinigd en geschuurd), of in geval van slechte kwaliteit, helemaal verwijderd wordt. De kwaliteit van de ondergrond bepaalt voor een groot gedeelte de duurzaamheid van het schilderwerk. Natuurlijk moet er altijd gewerkt worden zoals in de offerte staat omschreven. Let vooral op onderhoudsgevoelige plekken, zoals onderkanten, overgangen tussen liggende en staande delen, houtverbindingen, omtrekspeling van ramen en deuren (2 à 3 mm) en de glasafdichting.
ZIJN DE KLANTREVIEWS BETROUWBAAR?
De klantreviews worden beheerd en gemonitord door een onafhankelijke derde partij, namelijk KlantenVertellen Reviews worden gecheckt op diverse criteria en worden verwijderd indien deze niet legitiem zijn. RuudvaElteren Schilderwerken heeft geen invloed op de reviews.
KUN JE BUITEN SCHILDEREN ALS HET MOGELIJK GAAT SCHILDEREN?
Buitenschilderwerk en regen. Het is een combinatie die de laatste maanden veel problemen en uitdagingen heeft opgeleverd. Zelden is het voorjaar zo nat geweest en de zomer zo nat begonnen, en we zijn er nog altijd niet helemaal van af. Hoe gaat u nu om met buitenschilderwerk en regen? Moet je alle werkzaamheden uitstellen of kan het schilderwerk buiten toch doorgang vinden? Waar moet je rekening mee houden?
Kunt je buiten schilderen als het mogelijk gaat regenen?
Zekerheid heb je eigenlijk nooit. Zelfs de Buienradar zit er wel eens naast. Kunt je het buitenschilderwerk uitvoeren als er regen is voorspeld? Het is sterk af te raden om buiten te schilderen als er regen wordt verwacht. De meeste verfsoorten hebben een droogtijd van minimaal vier uur nodig voordat ze bestand zijn tegen regen. Als je schildert terwijl er regen op komst is, loop je het risico dat de verf gaat druipen, strepen vertoont of zelfs helemaal wegspoelt. Het is beter om te wachten op een droge periode van minstens één tot twee dagen om er zeker van te zijn dat de verf goed kan drogen en uitharden.
Een goede planning is daarom belangrijk voor een succesvol buitenschilderproject. We leven in een land waarin het klimaat eigenlijk nooit zeker is. Het ene moment schijnt de zon, het volgende moment komt het met bakken tegelijk uit de hemel. We kunnen zelfs niet meer van het seizoen uit gaan. Dit jaar is de zomer immers ook behoorlijk nat begonnen. Dit betekent dat zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met het weer als het gaat om de planning. De weersvoorspellingen wordt regelmatig gecontroleerd en het schilderwerk uitgevoerd op dagen waarop droog weer wordt verwacht.